Hoppa till sidans innehåll
Ålandsläger

Ålandsläger 2011!

11 OKT 2011 17:30
Här är starttruppen för årets upplaga av Kanonloppet på Åland.
  • Skapad: 11 OKT 2011 17:30

Äventyrsgänget på väg till Åland igen!

Tänk att vi även i år slapp vi undan de fruktade höststormarna på Ålands hav. Så snart vi lämnat vattentornet uppe på Tibbleåsen utom synhåll så mojnade vinden. Men bortom 50-skyltarna var naturligtvis alla osäkra på vilka äventyr som väntade. Den senaste stormen hade just lagom bedarrat tills morgonbåten löpte ut från Kapellskär med huvudparten av löpargänget från Björklinge SOK. På eftermiddagsbåten var det ännu lugnare. Där fanns bara Dala, som tyvärr var alldeles ensam på dansgolvet i brist på intresserade. Eftertruppen ("Grabbarna") stormade sist men inte minst glada in till Vikingahallen i Jomala (strax norr om Mariehamn) strax före midnatt, då vi andra krupit till kojs.

 Sent omsider var alltså hela gänget samlat. Kvällen hade avlöpt väl med olika idrottsaktiviteter samt Sofies mjukgörande norsk-influerade jympa. Uno var redan startklar, hade satt på sig nummerlappen och var mentalt redan i startgroparna. Nattsömnen blev utan anmärkning - tyst som graven i det gemensamma rummet, utan snarkningar eller andra störningar. Tidig frukost, Danne som den gentleman han är, drog först iväg med Gudrun ut till starten för gång-klassen 20 km, startplatsen norr om Mariehamn. Busstransport litet senare för övriga, först till korta starten (8 km) där en del av löparna steg av, sedan vidare till ändhållplatsen för 20 km-löpklassen. Alla lämnade bussen, inga kvarglömda effekter, ingen hade ångrat sig - så här långt.

Starten gick i sol och vi rusade förbi glittrande sjöar och över vackra betesängar där välgödd boskap stod på rad och förvånat bligade. Banan löpte vidare in på smalare skogsstigar där det på sina håll var litet lerigt efter allt höstens regnande. Så småningom blev fältet alltmer utspritt och ingen behövde trängas. Snart passerade vi löpare de sista hurtiga gångarhjältarna med sina ryggsäckar och matlådor. Inte Gudrun dock, hon låg i täten. Alla hejade glatt på varandra utefter banan i sann nordisk förbrödring. Tjempa på!  Kempe po! Uistala vista! Närmare huvudstan började allt fler glada ålänningar sluta upp efter spåret. Först från Sparhallen upp på åsen, sedan härligt nedförslöp på parkvägar in på Wiklunds Arena, med belöningen - en välförtjänt dusch samt bastu!

Efter den högtidliga prisutdelningen var det i sedvanlig ordning samling på Mariehamns ledande pizzarestaurang, där övriga gäster snabbt försvann, sedan litet kvällsaktiviteter i form av en tipsrunda i skogen upp mot skidskyttestadion samt prisutdelningar till alla. Tipsrundan vanns i år av team Patrik Persson & Rikard Forsström, trots sedvanligt inlagda protester från ett par deltagare. Priset till mest förbättrade resultat på loppet gick till vår norska jente. Lottat pris till årets nykomling gick till huset på Måbärsvägen. Olika idrottsaktiviteter för de som orkade, resten såg matchen Sverige-Finland. Skulle vi våga oss ut på stan med tanke på resultatet?

Dagens bästa prestation? Danne som med stukad fot slog alla klubbkonkurrenterna? Uno som gjorde en stark debut? Gudrun som gick längst av oss alla? Alexander & Simon som var yngst? Rikard F som var steget före Pontus och Gustav? Patrik L som stod för dagens kanonspurt, eller Dala som sprang något sämre än i fjol men ändå kom på andra plats i sin klass?

Alla gjorde troligtvis sitt bästa och alla klubbmedlemmar är välkomna att följa med på nästa års kanonlopp på det höstfagra Åland!

Söndag morgon fick vi tillfälle att sova litet längre, sedan var det jympa (utom för Dala som körde rullskidor). Vid middagstid var det dags för återresa i fint höstväder (slapp höststormen även denna gång). Snabb bilresa till Björklinge, lagom till cirkelträningen prick 16 på Kyrkskolan!

/Dala

 

Resultaten hittar ni om ni klickar på länken nedan.

http://www.idrott.aland.fi/Kanonlop/kanonres.htm

Gänget blev också veckans lag i UNT! Länk till UNT

Skribent: Maria Wilke

 

 

  

Webansvarig: Maria Wilke This is a mailto link

Vi finns även på Facebook

Postadress:
Björklinge SOK
Dan Larsson, N.Tibblev. 19
74364 Björklinge

Kontakt:
Tel: 018370814
E-post: This is a mailto link